Hejmaxi

Jagthyttens HejMaxi.

 

Så kom dagen endelig hvor vores lille ny hvalp kom hjem, det var en ventet dag, vi hentede Maxi d. 11.november 2012, på min mands og min bryllupsdag. Terrænet skulle lige sonderes, men efter 10 min. Så var der gang i hende, hun løb rundt ude på plænen, og ned mod søen og tilbage igen, man skulle ikke tror hun lige havde sagt farvel til 7 søskende og hendes mor.

Hendes 1 spor blev lagt og det gik rigtig fint hun svingede lidt på de 6 mtr. Men fandt hurtig ud af at der var foder der ude.

2.dag.

Maxi har sovet hendes 1 nat uden hendes søskende, det gik rigtig fint hun bruger flittig hendes kurv, og sætter sig allerede ved døren så snart hun vågnede. Der skete kun et uheld super flot. I dag startede vi på træningen sit, vi bruger kun positiv indlæring i form af godbidder, klikker og legetøj, hun er super lærenem, vi har trænet 3 gange af 3 – 5 min for at hun ikke mister lysten.

4.dag.

Den 3 nat og jeg sov i min egen seng dejligt efter 2 dage på sofaen, for lige at holde lidt øje med maxi, og knytte lidt bånd til hende. Hun klarer sig fremragende vi har haft 2 uheld i det hele og det er kun fordi jeg ikke så hun var ved døren, hver gang hun har sovet eller leget sætter eller lægger hun sig ved døren og så ved vi at det er tid til at tisse. Træningen forsætter med sit og spor, hun er blevet rigtig dygtig til sit og sætter sig hver gang der kommer et tegn med fingrene fra mig, hun bliver siddende længere og længere og er ved at forstå at hver gang kommer der en form belønning. Ros, godbid eller leg

Sporet vi gik i dag gik også rigtig godt, hun gik 10 mtr. Spor med kun 1 stop, ellers gik hun lige derud, og fik sin belønning for tilfreds arbejde.

Hun er så småt også ved at vænne sig lidt til at være alene hjemme, da jeg jo skal arbejde igen fra på mandag (bliver nu også dejligt at komme i gang, tror man for ”amme hjerne” af at gå hjemme ha ha) der var lidt piveri i starten men nu går hun selv derud super dejligt.

1.uge er gået.

Så er der gået en uge, og jeg må indrømme at jeg er så positiv, hun tegner allerede super godt, hun er nu 98 % renlig, hun piver ved døren når hun skal ud, også om natten der sætter hun sig ved dør åbningen indtil soveværelset og piver en enkelt gang og lægger sig på tæppet til jeg står op 2 min efter.

Vi er gået et skridt videre med vores påbegyndende klikker træning, jeg har tilmeldt mig et klikker kursus igennem Canis på mail, samt et kursus igennem jægerforbundet, (det er dog først til januar)det er vildt spænende og jeg tror virkelig at Maxi syntes det er en fed måde at lære på. Lørdag startede vi med target stik og hun fandt hurtig ud af at følger man den og rører den kommer der belønning. Samtidig træner vi videre med sit, og hun bliver siddende længere og længere tid og jeg bruger nu næsten kun tegn, uden lyd.

I går tog vi stille og rolig hul på dæk øvelsen også, dette træner vi dog kun indendørs i vante omgivelse, det gør vi lige her de næste 2-3dage sådan hun ved hvad det betyder.

 

Maxi er nu blevet 11 uger gammel og vi fortsætter den gode stime med træningen, hun går nu spor på 30-50 meter uden problemer, dog havde vi de 2 første gange i sneen lidt forhindringer men med tålmodighed og samarbejde så gik det også, Vi træner også stadig sit, dæk og hinter og hun elsker at samarbejde hun tilbyder mere og mere frivillig adfærd og gør alverdens ting bare for at få en godbid eller hendes legetøj eller godbidder, hun er faldet rigtig godt til og hun bliver mere og mere fræk det må være gode tegn for at man har det godt, hun ødelægger ingenting og leger kun med hendes legetøj. Hun er nu også alene hjemme ude i hendes hule ude i stalden op til 5 timer hver dag, jeg kører dog stadig hjem til middag og fodre hende, da hun godt kunne ønskes lidt kraftigere.

Så kom dagen hvor vi startede på hvalpemotivation, det er bare rigtig fedt for hende, det er skønt at se hvor godt hun leger med de andre hvalpe, og så er det fedt at vi er 4 søskende på holdet. træningen med hinter og sit, gik ok, dog er de stadig så unge at koncentrationen er væk efter 5 min, og det er også helt ok, det drejer sig også mest om at motivere hvalpene på dette hold.

Vi har i dag lørdag D. 12. januar 2013 været til vores første udstilling, og nej hvor hun klarede det flot, vi fik særdeles lovende, blev 1. vinder og blev 2. bedste hvalp. Dog ville hun ikke rigtig "løbe i ringen" da det var meget mere spænende at lege og hendes bror Heiko løb jo lige foran hende, men pyt nu med det, vi var der jo kun for at kunne få et indtryk af hvad sådan en udstillings ring er. og jeg er yderst tilfreds med hendes kritik (se den under udstillings resultater)

 

Tiden går lige nu stærkt og Maxi er nu lige knap 4 mdr, hun er 100 % renlig eller det har hun faktisk været den sidste mdr. hun er utrolig nem, og hun elsker at arbejde sammen med mig er. Vi er begyndt stille og rolig på baglænskædning af apportering men det er vi ikke så langt med endnu, og jeg skal også tænke på hun er jo ikke så gammel endnu. Derimod går vores schweiss træning utrolig godt vi går nu nemt 250 mtr. uden problemer, så den 20. april venter schweiss prøven i Horsens.

Maxi er nu 4 ½ mdr. og vi træner og træner, hun går nu godt hinter (stadig lidt ukoncentreret til træning med andre hvalpe meeen det går nu nok) sit og dæk på afstand øges også dag for dag, og schweiss træning går perfekt og jeg har haft far og Mogens til at lægge et ubeset spor til mig, (de eneste der ikke kunne huske sporet, var far og Mogens godt hun selv kunne finde det. ha ha) jeg kalder dem knold og tot de 2. men tak for hjælpen det skal de have. Så blev det lørdag og schweiss træning med de andre er startet, far havde igen lagt et spor til mig, da jeg havde været på arbejde inden, han havde lagt en på hele 500 mtr. PYHA. hun klarede det næsten til UG jeg blev kaldt tilbage 1 gang så alt i alt en god træning.

 

Vores dressur går også rigtig godt, hun bliver mere og mere sikker - dog halter vores baglænskædning af apportering muligt at tænderne kløer for meget, så jeg ligger det på hylden små 14 dage og starter forfra igen der. 

 

D. 23. februar var jeg på klikker kursus med Rebecca igennem Dansk jægerforbund. Det havde jeg glædet mig helt ufattelig meget til, da jeg syntes klikker træning er super fed. Kurset henvendte sig til jæger / jagthunde folket der ville i gang med dette, jeg må sige jeg var lidt skuffet over beskrivelse fra DJ jeg forventede mig noget mere af kurset, jeg tror kurset var super godt for helt grønne folk på klikker området, men nu havde jeg jo læst en del og trænet det en del med Maxi, men pyt vi var i hyggelig selvskab med andre hundefolk, og Rebecca svarede på de ting jeg havde på hjertet, og jeg blev bekræftet i at de vi gør, er rigtigt.

 

Maxi er også blevet 5 mdr. her D. 17. februar og hun tegner altså så bare super godt, hun er total lærenem, og med et sind som ikke er til at stå for. hun går nu i vante omgivelse super hinter både med og uden snor, hun dækker af på let afstand og sætter sig når svanerne flyver lavt herude på gården. jeg var jo lidt frustreret over mit baglænskædning af apporteringen, men jeg har nu valgt at prøve noget andet, jeg kaster dummyen ud (i snor) siger apport og klikker hende når hun kommer hen og laver target på min hånd derefter siger jeg tak, dette er intet problem, og hun vil også gerne gå med dummyen, så vi må koble siddende aflevering på bagefter, hoved sagen at hun ikke tygger og smider dummyen på denne måde, og hun syntes det er fedt.  Vi træner jo også lidt bane træning da jeg skal til afslutning i hundeklubben D. 6 marts. det bliver vildt spænede om hun kan slå nogle af de aldre hunde på 7-8 mdr. vi håber *s*

Så fik vi gået dressur bane til afslutning, og ja jeg bliver stadig nervøs øv, men heldigvis viste maxi hvad vi har trænet, der var kun et lille uheld ved sit, hun skulle lige klø sig samtidig og rejste sig men pyt jeg er mega stolt af hende, vi fik en delt 1 præmier, vi var hele 3 om buddet og yngste hund løber med pokalen. Mogens og jeg har jo en fra samme kuld, og så var der Adolf med hans 16 dage yngre hund som fik pokalen super flot af dem. det var de 3 yngste hunde der i dag gik allerbedst så det var super fedt..

Lørdag står den på Schweiss træning et nyt sted det glæder vi os til da prøven jo kommer tættere og tættere på.

Så er det ved at være et godt stykke tid siden jeg har skrevet, vi skriver i dag den 8. april og Schweiss prøven i Horsens er virkelig tæt på nu, men jeg har store forventninger til hende, hun går perfekt på de spor der bliver lagt, vi går 1 spor om ugen for ikke at overtræne det, samtidig træner vi en masse dressur, vi træner fortsat med klikker og må sige hun er virkelig opmærksom på hvad jeg gør og tilbyder meget frivillig adfærd, og det er super fedt at arbejde sammen med hende. hun går perfekt hinter både med og uden snor (dog ikke hvis der er større forstyrrelser i længere tid f.eks. 10 andre hunde, så er hun stadig meget hvalpet, men ja ja 6 mdr. er jo ingen alder) apporteringen går også fremad med hastige skridt, hun går hinter med dummy, aflevere til hånd, hun vil stadig ikke helt sidde ved afleveringen, men træner vi baglænskædning sidder hun med dummy i munden i flere minutter uden at smide, så det skal nok komme, hun apportere også duer uden problem dog med snor for ikke at friste skæbnen.

Jeg har her i weekenden været til DMK´s hovedprøve markprøve i Horsens for at kigge, der var masser af flot hundearbejde, og en masser dejlige hundefolk, og kan kun sige NÆSTE år der er maxi og jeg også klar til prøve, om det så er unghunde eller åbenklasse det må vi jo se til den tid, det kommer helt and på vores nivea. Men vi har helt sikkert en del træning foran os.

Jeg har udarbejdet en handlingsplan for Maxi og jeg som jeg vil forholde mig til, sådan at vi træner på den måde som jeg finder bedst for hund og mig.

se den under linket her

Så blev det dagen hvor vi skulle til afslutning i schweiss prøve lokal prøven i Esbjerg, jeg var lige blevet opereret i knæet om onsdagen, så havde planlagt med min far at han måtte gå med hende hvis det gik helt galt, men hun går heldigvis så rolig at jeg kunne klare mig, det blev til en 2 præmie og blev prøvens bedste ung hund, vejret var elendig og banerne var svære for alle hunde, så nerverne hang endnu mere uden på tøjet til den afgørende prøve i Horsens D. 20. april.

D. 20. april 2013 Schweiss prøve I Horsens og sikke en dag, benet var stadig hævet, men vi klarede den vi fik en flot 1 præmie og denne prøve var jo anerkendt så det kommer til at stå i hendes papir, jeg er så stolt af den lille hund, og hun tegner virkelig godt, hun er ekstrem lærenem og virkelig samarbejdes villig, vejret var også helt perfekt højt solskin og en masse skønne hundefører, jeg vil sige stor tak til alle.. og nu står den på træning til 20 timers prøver og rapportering. og selvfølgelig stadig træning af apportering, som går stærkt fremad nu. også med de små start problemer vi havde med at hun hellere ville lege end aflevere til min hånd, jeg lokkede ellers med pølser men nej nej, hun er jo ikke så madglad, men så slå det mig halløj hun elsker jo at lege med den kong som vi bruger i dressur, så vupti nu kommer hun perfekt hver gang sætter sig og aflevere og venter pænt på at nu skal vi lege med det legetøj som man må lege med, kanon. hun er sååå god *s* det skal en hundemor jo sige. god dag vi skrives ved.

Så har vi været på kursus med Thomas stokke hos Anja, det var en meget givende weekend, desværre havde jeg ikke min egen hund med da hun havde øjenbetændelse og var kommet i løbetid, så jeg måtte låne Jaco. Thomas har virkelig styr på tingende og han er god til at forklare på en rolig og forstående måde, nu var hans teorier ikke helt nye for mig da jeg har læst lidt om dem og så vidt muligt trænet det så meget som jeg kunne med Maxi, men derimod var det helt nyt for Jaco, men han lærte det hurtigt. vi fik lektier for af Thomas så der er masser der skal trænes til vi mødes igen om 3 uger.

 

samtidig er vi jo startet op på 20 timers spor, det klarer hun fint, lidt udfordring engang i mellem, men det er rigtig fint.

Så er blev vi tilmeldt hold apportering i Blokhus weekenden den 15 - 16 juni 2013 planen var ellers at Maxi ikke skulle med da jeg ikke følte hun var klar, men de manglede 1 til holdet og jeg sagde ok. vi er derfor i skarp træning. Hun henter tingene uden problemer, lidt selvstændig på vildtet, men hun smider foran mig, og det kan jeg kun takke mig selv for, jeg kører lidt hårdt på for at kunne bestå, men hver dag bliver bedre og bedre. vi var til lokal apporterings prøve i DJU apportering i Esbjerg, fik 22point ud af 30 mulige, og det må siges at være førenes skyld, jeg lavede alle de klassiske fejl, som man normalt kun gør som nybegynder, (ups) men jeg er tilfreds med Maxi's arbejde, og jeg er ganske sikker på det går bedre når vi skal til anerkendt prøve i Gørding d. 21. juli.

Vi har også været afsted på 2 kursus med Thomas Stokke, vi skulle denne gang reporterer det vi skulle øve fra sidste gang, det gik godt, mit problem var knald apport pga. iver, men det fik vi klaret og vi fik råd til at hun ikke skulle fokuserer så meget på dummy/vildt. Så vi arbejder videre og glæder os endnu engang til næste møde, om små 3 mdr.

Holdapportering i blokhus er blevet afholdt og må siges det gik helt i vasken for vores hold vi sluttede på sidste pladsen, vi var dog også det yngste hold med 8 mdr. gamle hunde, så til næste år, der tager vi den pokal.

Maxi gik som forventet, og jeg er tilfreds med hendes arbejde, der er meget der skal forberedes inden apporterings prøven i Gørding d. 21. juli, men det skal vi nok nå..

Så var vi til apporterings prøve i Gørding, vi har trænet skarpt hen imod det, for at følge vores handlingsplan så godt som muligt, og vi klarede prøven helt perfekt. Jeg er meget tilfreds med resultatet, målet var bestået, så jeg fik mere en jeg havde forventet, super dejligt. 27 ud af 30 point.

Hun er stadig utrolig lærenem, selv når vi er nede at fodre kaniner der pifter jeg bare og så kommer hun, for hun ved hun for en belønning, duerne og hønsene er hun helt ligeglad med og går bare forbi uden reaktion.

Så er det noget tid siden jeg har skrevet, Maxi og jeg har været på de sidste par kursus hos Thomas Stokke, 3 kursus blev jeg ekstra inviteret med da der var meget om fugle arbejde, her kom hendes reaktion noget bag på mig, hun tændte voldsomt op på alt hvad der blafrede om det så var et party telt der lammende på vinden, samt dummy med vinger kunne også gøre hende helt vild, hun lægger sig og så kommer der lyd meget lyd, så der var bestemt noget der skulle arbejdes med til næste samling om 3 uger. - 3 uger gik og træningen var meget intens med hendes lyd og hendes voldsomme stress niveau, på lam af vingeslag. men det gik hurtig og hun forstod hurtig at med lam og stress ingen leg/ingen succes...

Den sidste samling beviste at vores hårde arbejde belønner sig, vi fik nogle duer for hende og hun sætte sig prompte og frivilligt når de fløj, vi har nogle gode situationer med agerhøns også, hun er dog lidt mere urolig ved dem, end med duerne, men duer er hun også vant til.. - men en positiv afslutning...
 
Jeg var også ved John Hilmer her for en uges tid siden, igen kom hendes noget vilde udbrud frem igen, hun ville hverken dække eller sætte sig ved op fløjt af agerhøns, det var dog under kontrollerede forhold, sådan hun ikke fik succes med at "jage" jeg tror såmen ikke det var fuglene der tændte hende sådan, men det var det stress at skulle lægge dæk blandt andre hunde, vi har simpenhelt været alt for lidt ude blandt andre hunde, og så er hun for knyttet til mig, jeg kan ikke bevæge mig 2 mtr. så stresser hun op, så der skal arbejdes noget mere med det -men jeg er fortrøstningsfuld, for hun er jo stadig meget læreivrig og nem.

Maxi er blevet 1 år her den 17. september 2013 - og man kan virkelig mærke at hun lige nu skal teste alt af, hun prøver at slippe udenom, og er begyndt at få hendes egne meninger, men ved fastholdenhed og konsekvent fra min side så finder hun også hurtig ud af at det lønner sig at gøre hvad hun bliver sat til.

Vi træner som gale på slæb og apportering og udvidet sådan vi er klar til foråret, sådan at prøverne er i orden inden vi skal på marken til efteråret.

Hun tegner stadig helt fantastisk og er nu kommet i hendes 2 løbetid, og hun er kun 12 mdr.. så hun er en tæve som kun går 6 mdr. mellem hver..

Jeg har haft noget at lære ved at vælge en tæve, det her trodsige og lidt stædige sind når løbetiden melder sig, skulle jeg lige finde ud af, men tror jo at hunden er blevet dum/trodsig på bare 1 nat, men nej nej det er hormonerne, min mand siger tænk lige på dig selv men jeg ved ikke lige helt hvad han snakker om (HA HA).

Når men træningen går forrygende hun er begyndt at være meget rolig i op flugt af agerhøns, som vi havde lidt tændings problemer med, jeg har også været lidt mere ude blandt andre hunde, som jeg har manglet meget med hende, hun er meget mor af hængning, jeg håber at kunne starte på lidt træning i Filskov, hvor vi kan komme ud blandt andre og hvor det ikke er mig der er træner.

Så fik vi startet op i Filskov, super område de har, Maxi klarede det nu meget godt syntes jeg, hun er knap så vild med når der ligger hunde helt tæt på hende, men det kom til sidst, hun begyndte at smide dummy lidt igen, men det træner vi hårdt på til næste mandag... løbetiden er også lige på sit højeste og det er hun tydelig mærket af, men det går jo over igen... (heldigvis)

Vi har nu trænet 3 gange i filskov, og hun forbedres hele tiden hun vænner sig mere og mere til at være blandt andre hunde, og hun er mere og mere rolig, vi har dog haft en trænings pause på 3 uger, grundet kennel hoste, det er virkelig ikke sjovt, dog var hun hurtig frisk igen.. 
 
  når nu vi ikke måtte være sammen med andre hunde, har vi trænet en del slæb og schweiss, jeg skal jo til 20 timers her den 3. maj 2014 (dog lang tid til *s*) vi har også lagt slæb med 3 knæk på 800 mtr. det klarede hun helt perfekt, vi har apporteret lidt i skjulte områder, men 10 udlagte emner, her klarede hun det også helt perfekt, hun er virkelig arbejdes villig, nogen gange måske lige rigelig, da hun godt kan stresse lidt da hun så gerne vil arbejde, men så venter vi bare lige et par minutter sådan hun lærer at være rolig lønner sig...

Uhh nu kan foråret bare komme an, jeg er lidt foran i min handlingsplan, jeg har først ville været til markprøve til efteråret, men jeg vil gerne lige have styrket min selvtillid med hensyn til markprøver, og hun er også 17 mdr., så alderen er acceptabel, og det er først nu hun er kommet på marken, hun lægger et fantastisk krydssøg de første 5 min, men så ved hun ikke rigtig hvad hun leder efter, da de marker jeg går på er uden vildt, dette er med vilje for at hun ikke fristes før lydigheden sad 100 %, det mener jeg så den gør nu og i weekenden er vores første tur på marken med vildt, og lad os håbe at træningen og ventetiden har lønnet sig...

Vores første "rigtige" marktræning med Maxi, ENDELIG kom dagen hvor min "kontrollerede" træning skal testet på marken, ville hun prelle, ville hun løbe af H til, ja hvad ville hun egentlig gøre på marken..

Jeg var blevet inviteret hjem til Trine for at træne mark, hvor vi var sikre på der fugle, jeg har kun de 2 gange tidligere været på mine egne marker, men der er flade marker uden vildt, vi starter i modvind, med 2 unghunde, først ville de lige lege men hurtig fandt de ud af at man skulle jage, Maxi anlægger et godt areal dækkene søg, hun går i høj fart og smuk stil, hun er yderst kontaktsøgende og det glæder mig meget efter at have haft en hanhund som var lidt selvstændig, Trines far gik og hjælp os med marken, og forklarede lidt om hvordan de og hvordan de skulle gå, han var meget positiv over min rigtig dejligt.

Efter et par såter, sker det at hun for STRAM stand, hun er virkelig smuk sådan som hun står der, jeg går langsomt op til hende, for ikke at forhaste noget, hun skal lære at blive stående og ikke komme for tæt på (det har hun en tendens til ved duer, jeg giver hende rejse ordre hun er lidt træg i rejse ordren, men herregud det er første gang på vild vildt, hun rejser og der bliver skudt, jeg fløjter og hun sætter sig, YESSSSS træningen har virket, og alt tiden har belønnet sig så positivt, jeg er SÅÅÅ stolt, og jeg vil bare sige at ja mange har grint og sagt du skal være mere konsekvent, få nu den hund på marken osv.. NEJ jeg elsker denne form for træning, og jeg har en hund som vil mig 120 %.

Ja ja man kan jo selvfølgelig få armene ned igen, hi hi, jeg var her i weekenden d. 8. februar 2014 ovre hos Henrik fra Sjælland og træne mark træning, det var som om jeg havde fået en helt anden hund med, hun var fuldstændig oppe i det røde felt, hun lukkede totalt af, lidt som om at hun slet ikke kunne håndtere alt den fært af vildt, hun tog sig også en haretur, men heldigvis ved hare nr. 2 satte hun sig... men ja ja pyt, hun gik heldigvis mest godt

Nu må jeg da vist hellere få skrevet lidt igen, der er jo sket voldsomt meget siden feb. Vi har været til nogle lokale og anerkendte markprøver, hvor vi har fået nogle super gode kritikker, vi har dog været noget uheldige med fuglene hun har ikke rigtig kunne holde dem, da hun kommer i en helvedes fart, men det er jo rutinen der skal ind,. I kan læse mine kritikker under markprøver.

Vi har også været til 20 timers schweiss, prøve hvor vi fik pokalen for dagens bedste hund, så det var bare super fedt at prøve, vi træner skarpt videre på 1000/20 timers. Som vi skal op til her d. 20 juli 2014. – Vi har været til udvidet app. Prøve i Esbjerg, hvor vi har trænet et par gange inden, ikke meningen jeg ville melde hende til da vi skal til slæb og apporterings prøve d. 5. juli, men hun gik bare de baner til UG, så jeg tog chancen og meldte hende til, det lykkedes så desværre ikke den dag, jeg ved sku ikke lige helt hvad der skete, men havde en hund som ikke var sig selv, det her høje tændings nivieau osv. Var der slet ikke, jeg var også skide nervøs, så jeg er ikke i tvivl om det har hun mærket, så jeg må virkelig til at arbejde på de nerver. – Men hvad skidt vi må jo tage slæb og app. Prøven her d. 5. juli. – Jeg for trænet rigtig meget med hende for tiden og hun bliver bedre og bedre, det eneste vi stadig ikke kan blive enige om er det der med at smide vildt foran mig, dummy atrap, bolde osv. Smider hun ALDRIG, men vildt, tja et eller andet er der sket, og det tager bare lang tid at bygge op, men vi arbejder videre og kommer 2 skridt nærmere målet hver gang vi træner. Så har vi været til slæb og apporterings prøven, vi fik vand 8 point duer 7 point og kanin 8 point = 23 point, desværre ikke nok til at bestå, man skal have 25 point i alt. hun gik super, og vores eneste problem er jo det her kære smiden, men vi må arbejde videre, jeg har derfor tilmeldt mig 3 nye prøver, d. 6 august udvidet, og den 7 og 9 august slæb og apportering så håber vi det går bedre. - Vi har også tilmeldt 1000 mtr. schweiss prøve igen her sidst i september.

 

Så må jeg da vist hellere få skrevet lidt igen som i sikkert er bekendt med har vi været til lidt forskellige prøver, som ikke er lykkedes, vi er gået igennem alle baner udvidet manglede vi 2 point, slæb og 1 og 2 point.. men pyt vi er igennem alle baner og hun er perfekt, jeg har derimod tilmeldt mig selv et kursus, da dette ikke bunder i hunden men i jeg ikke kan styrer nerverne, opkast, diarre og ingen søvn for prøverne gavner ikke..

 

 

Vi var den 16. oktober på vores første rigtige jagt sammen, hos Tanja, Maxi gik bare super godt, hun var så nem at have med, hun gik igennem krat og skov, og arbejdede super godt. Så jeg er vildt stolt af hende, og nu hvor alt kun har været marktræning og kunstige situationer så er det rart med lidt virkelighed. . jagt sæsonen er nu ovre og vi har været på en del jagter sammen, hun har gjort det rigtig fint, og er tilfreds med hende.. vi er startet på på marktræning igen, og her må jeg sige lydigheden er glemt lidt ha ha, men det arbejder vi stærkt på, jeg har erfaret på marken kan ikke alt være pølser og glæder med den alder hun nu har, hun ved alt om hvad jagt er og man skal nogle gange lige fortælle hende hvad rigtig og forkert er, men det kommer man hvis ikke uden om med nogle hunde.   

 

D. 12.07.2015 Ja det halter jo lidt med opdateringerne, men bedre sent end aldrig,,, Maxi og jeg har været til div . prøver her den seneste tid, både lokalt og anerkendte prøver, Lokal schweiss prøve i Esbjerg blev hun for 3 år i træk bedste hund.. Udvidet apportering er gennemført med 197 point ud af 216 og slæb og apportering er også kommet i hus med 30 point og dagens bedste münsterländer, Det har været et helt super forår for os, og vi kører videre, nu er det marken der gælder, sådan vi kan komme i vinderklasse, og påbegynde træning til vores næste år projekt, fuldbrugsprøven. – Jeg har tilmeldt os en del prøver her henover sommeren/efteråret, Ræveslæb, markprøve, brugsprøver.. Så det glæder jeg mig meget til.. Maxi er stadig dejlig nem at arbejde med, og bruger stadig positiv indlæring, vi er dog blevet lidt mere konsekvente omkring marken, har må man nogle gange løbe lidt for at stoppe uønsket handling, - og dette kan man sagtens gøre på en positiv måde også.. – Hun er blevet noget mere erfaren ang. Mark så hun har sænket farten lidt om man kun nu virkelig se at hun hvad ved det drejer sig om..

 2016 har været Maxi og Mit helt store år, vi har fået ræveslæb med pokal i hus, flere gange udvidet apportering, flere markprøve præmeringer, ja sågar blev vi udtaget som resever til VM i Hubertus, samt så venter vi hvalpe i starten af 2017,
 
Maxi er som hun altid har været dejlig nem at arbejde med, den største force vi har haft er mine nerver, hun er forbandet klog, og mærker med det samme når jeg ikke er der. - Jeg har fået en masse hjælp af gode trænings makkere, som virkelig har givet pote, vi træner stadig på positive metoder, men jeg er også på hende når hun laver uønsket adfærd, hun er ved hvad tingene drejer sig om, og må gerne få afvide at hun skal stadig gøre tingene for mig, og ikke for hende selv.
 
Vi har været rigtig meget på jagt iår, det har været super fedt, og når man står på parrolen, og folk siger den hund med den røde vest, der hvor der stod Maxi, hvem er det sin hund, ja så bliver man sku stolt - så ved man bare man er kommet dertil hvor man skal være ..
 
Maxi og jeg er slet ikke færdig med at vise os frem, men nu skal vi lige have hvalpene overstået, og så skal der jo smatidig startes en lille bette en op..det bliver spænende.
vi glæder os ihvertifald .. Godt nytår til alle


 
  

 
Mona Storgaard | Karl Jensens Vej 16, 6731 Tjæreborg  | Tlf.: 21920030 | jagtlysten@gmail.com