Serbien 2016

Sikke en tur !Nu er tiden endelig kommet, og her sidder jeg så og venter i lufthavnen på at komme med mit fly til Serbien. Da vi ankom til Billund, var opmærksomheden stor, alle ville hen og snakke med os, eller ja altså med Maxi, ikke mig og manden. Det venligste personale hjælper os igennem alt.

Bur og alt bliver kontrolleret fra top til tå, for at sikre Maxi får den bedste oplevelse - da portørerne kommer for at hente Maxi, kommer klumpen i maven, pyha nu skal hun egentlig bare overlades til vildt fremmede det gav lidt tårer i øjenkrogen, ihverfald på manden, men cool som hun er, går hun bare i hendes bur, lægger sig ned, gnasker griseører, og ser slet ikke at de kører afsted med hende, hun er fuldstændig tryk og ligeglad. Jeg må sige jeg er stolt over hendes måde, at accepterer alle menneskerne og alt larmen på, hun syntes bare det er dejligt at blive nusset om.

2 timer senere ankom vi til Frankfurt, sikke en kæmpe lufthavn, men der var super godt skiltet over det hele, så det tog ingen tid at finde Gaten, jeg ser ikke Maxi før jeg lander i Boagrad ca. Kl 12.30.. Håber de passer godt På hende. - jeg har aftalt med Anders og Hanne, at vi mødes i nis, det er ca 250 km. Fra Beograd.. Så ankom vi endelig, efter en lille omvej på ca. 120 km, ... Min kære mand, havde jo bildt mig ind, at mobilen havde verdens bedste GPS, så den kørte jeg da bare efter.. Hmm men så efter en vis tid, så dødede nettet, og vupti så var jeg et sted på Serbiens ødemarker... så til alle andre HUSK RIGTIG GPS.


1. Dag på marken. I dag kl. 8.30 ankom vi ud på terrænet, små marker, med ja nok verdens bedste levevilkår for agerhøns, det siger man vist også, og det må siges at holde stik, 20 min var der gået, og vi havde nok allerede set 14 par, hold da op hvor vildt, Anders havde sagt til mig i går, at Maxi nok i dag ville gå i behersket tempo, da alt nyt terræn skal ses an, jeg grinede dog lidt da han sagde det, for jeg tænkte Maxi i behersket tempo, yeahh right, MEN, han fik sku ret, hun gik behersket, hun skulle undersøge alt, hun støder de første 2 par, men respektere, men roder dog en del bagefter.. Vi kobler, og prøver igen senere, det er sindssygt hårdt for hundene at gå, jorden hernede er meget leret, og det koster kræfter. Hun kommer ud i 2 slip, 1 par, 2 par, 3 par alle blev stødt, og hun rodede dem op, men kan godt se hun er vant til paphøns, som man kan "rode" efter. - 4 par, 5 par, samme resultat, hun mærker dem dog noget før, men roder for meget med dem.. Hun respektere dog dem alle, og havde slet ingen vilde udbrud og flip som, hun er begyndt på, derhjemme skal de fugle jo bare dø. Hun har gået ganske fint søg i dag, og glæder mig allerede til i morgen..


2 Dagen. Maxi startede lidt som hun sluttede igår, hun går i et udemærket søg, men stødte ind 3 par til en start (vi snakker altså her indenfor 5-8 min, så mange fugle er der), det 3 par, markere hun dog tydelig, men kommer igen lidt for tæt på, - hun sendes videre, og BUM, stram stand, hun står lidt længe, og holder standen flot, rejse ordre gives, ro i opfulgt.. En perfekt situation, og jeg fik nærmest tårer i øjene, ja ja ved godt det ikke er hendes første stand, men efter igår hvor hun stødte alle, og efter vores dårlige statistikker med prelning, er jeg super happy.. Vi kommer ud i 2. Slip, hvor vi går sammen med Ole Martin og en irsk setter, og en irsk setter de løber altså stærkt, alligevel skulle konkurrencen tage over i hende, og hun blev noget selvstændig, og kom i det her høje gear jeg ikke ønsker, begge hunde støder 2-3 par agerhøns, da de bare løber og løber, ingen preller dog, men de forsætter lidt deres egen konkurrence. vi kobler og for dem kølet lidt ned, Vi slipper nu Maxi selv for at få skabt lidt succes igen, og hun finder hurtig fugl, dog kommer hun for tæt på, men der er respekt. 3 slip, vi støder et par, har 2 gode stande, den første er hun lidt træg i rejsning, men for rejst og respekt.. 2 stand i dette slip, alt iorden.. 4 slip. Hun går fint søg, hun støder igen et par, vi går lidt videre og der begynder hun at markere, hun har hovedet højt, jeg skælder hende lidt ud, da jeg tror hun vil gå dem op, det var ikke tilfældet her, hun lavede et prima stykke hunde arbejde, og fulgte godt op på flygtende fugle, da hun for stram stand, går fuglene fordi jeg kommer til, - Anders var efter mig her, da han fortæller mig at man ikke må skælde sin hund ud, fordi den følger op, man må kun skælde ud hvis den gik dem op, altså at fuglene flyver, han gjorde mig meget opmærksom på hendes høje hoved, høj hoved arbejder med fugle, lav hoved roder fugle op. Han fortalte også at jeg jo ikke ved hvornår der er fugle og hvornår fugle løber, så igen skulle jeg lige slå koldt vand i blodet, og stole på hende.. Det er super læring, og vi for virkelig testet os begge..


3. Dagen I dag starter vi på græs, der går et par fugle i kanten, men vi ser ikke hvad der sker, hun går videre og markere tydelig, til stand men fuglene går, hun går 100 mtr. Mere opnår stram stand igen, men fuglene går også denne gange, de lægger virkelig løse idag, men hun forholder sig rimelig rolig, hun skal dog nogle gange lige kigge efter dem på bagbenene, men hun løber ikke efter, og hun er forholdsvis også nem at sende videre i søget, men der er stadig plads til lidt forbedring. 2. Slip, her går hun i et godt søg fart og stil, og for dækket terræn godt, hun går ned i tempo til sidst i slippet, det er super varmt idag, solskin og 18 grader... Hun opnår stand, er dog igen her lidt træg i rejsningen, men hun for dem rejst. Anders og jeg aftaler at jeg skal kalde hende ind næste gang, instedet for at være så bange for hun preller, det har hun jo trods alt ikke gjort på noget tidspunkt denne tur,.. 3. Slip, vi går 1 min, markere til stand, fugle går, - går 2 minutter, stram stand, jeg giver rejse ordre, vælger dog et andet ord denne gang, (apport, det er måske knap så smart, må bruge agurk næste gang ) hun går direkte frem på kommando, jeg dækker ikke af, jeg prøver at kalde ind, men her roder hun lige rigelig, fuglene rejste så også ude på lige knap 40 mtr fra hende, så hun er begyndt at tage stand langt ude. I dag havde vi også lidt ekstra spænding ude i terrænet, først punkterede vi, derefter var Anders og jeg bogstaveligt talt ved at blive fløjet ned af en helikopter, først tænkte vi ej pjat han drejer da, men men han forsætter direkte mod os, og vi måtte nærmest bukke os for ikke at få klippet pandehåret, (Anders trænger dog en hel del til det, men det var måske lige voldsomt nok.. Når men det kan være i vil høre om lidt andet end træning, måske vejr, bolig forhold, landet osv. - jeg prøver at fortælle lidt. Serbien er jo som mange bekendt ikke et rigt land, de er nogle værre grisebasser, og smider affald over alt, jeg tror faktisk Serbien kunne være en smukt land, hvis bare der blev ryddet en hel del op. Stedet vi bor på er en gammel hundepension, (vi har kun vores hunde her,)og her er forholdene helt okay, det er selvfølgelig ikke luksus, men vi har hvad vi skal bruge, og vi hygger os. Vejret indtil videre har vist sig fra sin allerbedste side, vi har haft sol og varme hver dag, tilpas, sådan at hundene stadig kunne holde det ud.. Ja så meget mere er der jo ikke at skrive om det, så i må vente med mere historie til i morgen, -- når ja Altså det skal jo lige nævnes at Maxi og jeg nyder opholdet i særdeleshed. Hanne er simpenhelt den bedste hundemor, hun passer, plejer og vander hundene hele dagen igennem, mens vi andre bare træner.


4. Dagen. Vejret har igen i dag, vist sig fra den bedste side, vi starter Anders og jeg med at gå alene, hun finder meget hurtig fugle, og har nogle fine stande hertil, fuglene går dog de 2 af gangene, men hun er rolig, det 3 par, for vi rejst fint, med ro i opflugt og skud. 2.slip kommer vi op i noget tæt buskads, her er hun lige rigelig fremadrettet, og går lidt for sig selv, og kører konkurrence, med en Korthåret, hun for stand langs kanten, men kommer her for tæt på.. Over middag, er det meget varmt, og vi har nået varme rekord. Vi finder et par fugle mere, og her går tingene okay, vi fik ikke rigtig rejst, men hun holder sig rolig når fugle flygter.


5. Dagen. Maxi og jeg starter med selv at gå en tur, sådan jeg kunne gå lidt i min egen verden, mente Anders, her for hun, en flot stand ind et et buskads, hun rejser i flere tempi, da fuglene rejser, er hun rolig, hun går 2 mtr. Og stand igen, jeg siger dog videre, da jeg tænker det må da være gammel fært, men ups og op kommer et par mere, vi går lidt videre og bum, stand igen, her går fuglene for hende, og det er nu første gang hun preller, hun går 25 mtr... Hun er meget meget tændt, efter alle de situationer på så kort tid, men okay 25 mtr, er jo ingenting, forhold til de 400 mtr. Hun nemt, kunne have taget førhen., Anders og jeg gik meget sammen idag, og jeg går tit efter, bare for at suge alt lærdom til mig, at jeg så samtidig også har så store fødder at jeg træder fugle op bagved hans Sillehund, det er han ikke helt tilfreds med, men så har jeg jo også lidt på ham.


6. Dagen. Vi starter igen i dag, for os selv, men finder intet på 15 min, det er dog første gang det er sket på denne tur, men heller ikke usundt for hende.. , vi kommer ud igen senere, og her er lyttelapperne slået, helt ned, hun går en del på jagt for sig selv, ude på 300 mtr, hun kaldes på plads, og vi snakker lidt om det, og vi går videre, hun støder 2 par fugle, men er rolig, Vi er sindssyg trætte begge 2, og det viser dagen sig meget godt af, vi har kun 1 stand i dag, hvor fuglene går uden jeg opdager det, men hun står bare og kigger.. Vejret i dag har også været meget meget blæsende, og der har været rigtig svært for alle hunde, de rutinerede tacklede det dog lidt bedre. Her snakker jeg både mennesker og hunde, jeg syntes virkelig det har været en æv dag, og det kunne de vist godt se på mig allesammen ...


7 og sidste dag. Maxi og jeg starter for os selv, jeg sender hende direkte ind i et par som hun støder, en kæmpe klaphatte fejl, af mig, tænker mig ikke om med hensyn til vinden, men hun er rolig, og jeg sender hende bare videre, bum, stand, fugle flygter, rolig i opflugt, hun kommer direkte hjem, - vi går lidt videre, vi for stand igen, men fugle flygter endnu engang. De ligger lidt løst de kære fugle, de flygter så snart jeg kommer for tæt på, men okay vi har også trænet på dem i 7 dage, så forstår det godt. 2. Slip, her går jeg med Ole Martin og en ruhåret, vi slipper Maxi, hun går 15 mtr. Stram stand, hun rejser træg, men for dem på vingerne, han slipper nu hans, og vi går 30 mtr. Mere, Maxi for igen stram stand inde i frugtplantage, jeg når der ind og giver rejse ordre, alt ok.. - 60 mtr. Længere henne, støder vi et par, vi går igen, og jeg sender hende lige ind i et par mere. 3. Slip ingen fugle, men godt søg. 4 slip, nu er det vores sidste slip på denne tur, og det er lidt vemodigt at tænke på, men vi går derned af, og første par støder vi, lidt længere henne, for en stram stand som holdes meget længe, vi for rejst og hun er rolig... Vi kobler, og takker af for en FANTASTISK TUR, vi skal helt sikkert afsted næste år, (hvis tid og penge tillader det, der tror jeg bare vi tager 14 dage, og så vil vi prøve at starte på en prøve hernede.. Så sidder jeg her i Boegaard lufthavn, og bare venter på mit fly, 1 1/2 time, før er Maxi afhentet, og jeg ser hende først i Billund, dvs. Kl. 18.30 og den er nu 12.05. Har lidt sommerfugle i maven, jeg tror bestemt de passer på hende, hele personalet, var ude for at hilse på hende og tage billeder, den ene af mændene spurgte om han ikke måtte få hende ud af buret, og tage et billede af os, han var så glad for at se at Maxi havde kæmpe bur, masser af vand og mad, og hun bare sad der så roligt, han fortalte om dem der typisk fløj deres hunde, er hundehandlere som er total lige glad med deres dyr, og det gjorde ham så ondt at se, han fortalte ydeligere at han tit lige gav, hundene en ekstra godbid, så de var mere rolige. Vi er nu ankommet til Billund, og Jeg har ikke set Maxi i længe gensyns glæden var stor, og Maxi havde bare sovet kunne jeg se, men hun skulle tisse. Vi blev stoppet i Tolden i Billund, og her blev alle papir gennemgået. Til andre der rejser med fly til et ikke EU land, husk at gå på fødevarestyrelsen hjemmeside, og tjek grundig alle regler.


Efter turen: - Nu hvor jeg sidder herhjemme og skriver i fred og ro, kommer jeg sådan til at tænke over nogle situationer, hvor man skulle have reageret anderledes, trænet anderledes, ja alle de ting som vi alle kender, men mest af alt tænker jeg på hvordan jeg skal arbejde med mig selv, hvordan jeg skal reagere: Jeg skal lærer at forholde mig roligt, jeg skal lærer at styre nerverne, jeg skal lære at styre mit konkurrence gen, og ikke lade mig påvirke af hvad folk muligvis kunne tænke om mig, jeg tror mange gange jeg hænger mig lige rigeligt i, om jeg nu gør det godt nok ? mit navn er blevet lidt kendt, da jeg arrangerer mig i rigtig mange ting, og elsker at hjælpe andre mennesker og hunde, hvilket også nogle gange gør at man tager sig selv i sidste række. Mange tror måske også at jeg er en meget erfaren hundefører, hvilket jeg ikke er, Maxi er stadig kun min hund nummer 2,.. Jeg har dog trænet andre i en hel del flere år, men det at stå på sidelinjen og se folks fejl/osv., er noget nemmere end at se sine egne, nogle gange tror man jo at man gør sådan, men så ser man sig selv på video og tænker, hvad fanden laver du egentlig,. – og igen minder jeg mig selv om husk altid der peger kun 1 finger ud mod hunden, men derimod 3 ind mod mig selv. Til alle jer der har hjulpet Maxi og jeg igennem de sidste par år, I skal have stor tak for jeres tålmodighed, og så kan jeg kun sige I alle hænger sku på os i nu, om vi så laver fejl eller ej, i så fald, har i hvert i fald en at grine af, for vores gode humør kan ingen tage fra os.